Hedendaagse shifts in een legende: De Langste Dag

Hedendaagse shifts in een legende: De Langste Dag

De Langste Dag is een van dé Leuvense hoogdagen bij uitstek. Al 36 jaar lang walst straattheater door de straten om de bezoekers de dag van hun leven te geven. En dat was ook dit jaar niet anders.

Wat wel anders was?

  • De mobiliteitsshow, die intussen al mobiliteitsmarkt gedoopt was, toonde niet alleen auto's, maar ook elektrische steps, fietsen, zelfs de solarwagen van KU Leuven en een zweefvliegtuig. We vroegen ook de gemeenschapswachten om fietsen te komen merken. 
  • Nog meer nadruk op de veiligheidsprotocollen van politie en brandweer (het hoeft niet allemaal even sexy te zijn, toch?)
  • Fietsenparking op het Ladeuzeplein, om de talrijke bezoekers aan te moedigen om met de fiets te komen.
  • De consument een geweldig gevoel geven? Doen we. Daarom was de grabbelton dit jaar de eerste keer van de partij tijdens De Langste Dag, en die combinatie bleek een gigantisch succes.  
  • Een kinderparade die echt van zich liet horen: met eenvoudige slagwerkinstrumentjes trok een kolonne kinderen naar de kinderdisco (zo schattig)

De stad, haar omgeving en haar bezoekers veranderen voortdurend, en daar pikken we graag op in om iedereen de tijd van zijn leven te bezorgen. Hoe dat eruit zag tijdens De Langste Dag van 2023? Dat zie je hieronder.

Heb jij ook zin in een knotsgek event in jouw stad, straat of winkel? Tine denkt graag mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x